Coachvragen Leefstijlcoaching

  • Wil je leren hoe je zowel mentaal als fysiek in balans kunt komen?
  • Heb je het idee dat je tegen een burn out aan zit en wil je deze voorkomen?
  • Zou je graag wat fitter willen zijn, maar je hebt geen idee hoe je dat aan kunt pakken?
  • Hoe kom ik weer in mijn eigen kracht?
  • Heb je last van spanningen en wil je weten hoe je deze kunt reguleren?
  • Wil je beter je grenzen leren aangeven?
  • Heb je het idee dat je altijd bezig bent met gezond leven, maar je valt niet af?
  • Wil je een gezond gewicht bereiken en wil je weten hoe je dat kunt bereiken?

Balans

Leefstijlcoaching is voor mij de basis in zowel loopbaanbegeleiding en persoonlijke effectiviteit. Bij alle vraagstukken kijk ik naar zowel het fysieke aspect als het mentale aspect. Door deze twee aspecten weer in onder de loep te nemen, kom je weer in balans. Spanningen, overgewicht en geen grenzen kunnen aangeven hebben weerslag op je fysieke toestand. Tijdens de leefstijlcoaching kijk ik met jou naar je voedingspatroon en je bewegingspatroon in combinatie met je dieper liggende waarden. Door deze drie punten bij elkaar te brengen onderzoeken we hoe we hier een balans in kunnen vinden zodat je minder spanning ervaart, een gezond gewicht kunt bereiken, grenzen kunt aangeven en een burn out kunt voorkomen.

Outdoorcoaching: Wandelen/Hardlopen/Circuit bootcamp

Wandelen

Door naar buiten te gaan valt er vaak letterlijk een last van je af en kun je je meer ontspannen en uiten. Tijdens een wandeling in het park, stad, bos of een andere omgeving waar jij je prettig voelt kijken we naar wat je opvalt. Tijdens de wandelcoaching onderzoeken we wat de waarde daarvan voor je is. Door die waarden die tijdens de wandelcoaching naar voor komen paralel te trekken naar je persoonlijke situatie worden zaken helder en kunnen we efficiënter aan je doelen werken.

Hardlopen

Het integreren van hardlopen in de leefstijlcoaching heeft meerdere voordelen. Behalve dat het fysiek voordelen oplevert, geeft het aan hoe je in het leven staat en kunnen we tijdens de sessies op een andere manier je dieper liggende waarden naar boven halen. Ik ga samen met jou hardlopen en kijk en luister goed naar jou. Ik geef je terug wat ik zie. Zo leer je om op een verantwoorde manier blessurevrij goed te kunnen hardlopen.
Tijdens het hardlopen voel je heel snel aan wat fysiek je grenzen zijn en is het makkelijker om dit aan te geven. Door dit door te trekken naar het mentale niveau, zul je eerder herkennen wanneer je je grenzen bereikt.
Door fysieke inspanning komen er endorfines vrij waardoor je je energieker voelt, meer ontspannen voelt en vervolgens meer wilt bewegen.
In combinatie met het voedingsaspect zal hardlopen je helpen om op een gezond gewicht te komen.

Circuit bootcamp

Ook het integreren van bootcamp oefeningen in de coaching heeft meerdere voordelen. Door het versterken van je lichaam, zul je mentaal ook sterker worden. Ook kan je door het inzetten van bootcamp oefeningen je emoties beter reguleren. Wanneer je moeite hebt om verdriet of boosheid of enthousiasme te uiten, kun je deze doormiddel van kracht oefeningen naar boven krijgen. Bijvoorbeeld met het battlerope. Dit is een lang en zwaar touw dat om een boom of paal wordt gelegd. Met je hele lichaam probeer je dit touw in beweging te krijgen. Je zult zien dat er daadwerkelijk iets gebeurd en er zowel lichamelijk als geestelijk iets in beweging wordt gezet.

Circuit bootcamp in het Wilhelminapark wanneer jij dat wilt?

Spreekt circuit  bootcamp je aan en wil je je alleen daar op richten? Ook dat is mogelijk. Je kunt op tijden dat het jou uit komt bootcampen in het Wilhelminapark.  Ook hierbij staat maatwerk voorop. Ik kijk naar wat jouw wensen zijn en wat jij aankan en maak dan een uitdagend circuit voor je. In dit circuit maak ik gebruik van een battlerope, ketlle bells, springtouwen, lichaamsgewicht en andere oefeningen. Je kunt er voor kiezen om alleen te komen. En heb je een aantal mensen die mee willen doen, kan dat tot maximaal vijf personen. Neem voor het maken van een afspraak en het bespreken van verdere details contact met me op.

Ervaringen Leefstijlcoaching

“Ik heb een blijvende gewichtsverandering bereikt en weeg 25 kilo minder dan toen we begonnen met de coaching. Door de positieve begeleiding op de drie fronten mentaal, voeding en beweging voel ik me zowel fysiek als mentaal in balans”

“Sofia heeft me laten inzien dat mijn dieperliggende waarde ten grondslag ligt aan mijn eetgedrag. Door dit te erkennen en positief om te buigen, heb ik meer grip op mijn eetgedrag. Daarnaast merk ik ook dat het positief werkt in mijn verdere leven”

Maak een vrijblijvende afspraak