Coachvragen Burn-out

  • Heb je een burn-out en wil je goed begeleid worden?
  • Herken je klachten als slapeloosheid, geprikkeld zijn, vermoeidheid, vaak ziek, concentratieproblemen, gespannenheid?
  • Wil je leren omgaan met stress en spanningen op je werk?
  • Heb je het idee dat je tegen een burn out aan loopt en wil je deze voorkomen?
  • Heb je een burn-out en wil je extra begeleiding?

Stressmanagement: effectief omgaan met stress, Burn-out, Burn-out preventie en Burn-out reïntegratie

Bij stressmanagement is het belangrijk om te weten wat stress is en hoe er mee om te gaan. Stress zorgt er voor dat je in actie komt wanneer dat nodig is. En als er een balans is tussen het in actie komen en herstellen is het een mooi mechanisme. Op het moment dat er te weinig herstel is, dan pleeg je roofbouw op jezelf en put je jezelf uit. Om te voorkomen dat je in een burn-out komt help ik je om te zien hoe de balans tussen activering en herstel bij jou is. En hoe je de balans weer kunt vinden.

Tijdens burn-out coaching coach ik op de onderliggende waarden in plaats van het verminderen van symptomen. Wanneer je in een burn-out zit voel je je uitgeblust. Er is een disbalans tussen activering en herstel. Een disbalans tussen wat anderen van je verwachten en wat jezelf zou willen. Hierdoor pleeg je roofbouw door onbewust het stresssysteem in je lichaam continue aan het werk te zetten met als uiteindelijk gevolg; burn-out. Bij de begeleiding van burn-out gebruik ik de methode van het CSR centrum. De begeleiding bij burn-out bestaat uit drie fasen; Stoppen met roofbouw plegen & lichamelijk herstel, lichamelijk herstel, zelfmanagement & in beweging komen en reïntegratie.

Stoppen met roofbouw plegen & Lichamelijk herstel

Wanneer je een burn-out hebt dan is het belangrijk om alle roofbouw te stoppen. Het is dan belangrijk om in te zien wat roofbouw is. Ik help je er bij om bewust te worden wat jouw roofbouw punten zijn. Bij het lichamelijk herstel is het belangrijk dat weer in contact komt met je lichaam. Door middel van mindfullnes oefeningen en lichaamsgericht oefeningen herstellen we de verbinding met je lijf.

Zelfmanagement & in beweging komen

Het is niet voor niets dat je stress systeem is ontregeld bij een burn-out. Door oude patronen heb je onbewust het stresssysteem aangestuurd om overuren te maken. We gaan op zoek naar deze patronen. Bij de coaching bij burn-out werk ik met de drie onderliggende factoren van burn-out van de Alba Academie: onverwerkte rouw, plaatsverwarring, passie in de schaduw. Daar kun je in het volgende stuk meer over lezen.

Het is belangrijk dat de beweging past met wat je op dat moment aan kunt. En dat er een balans is tussen bewegen en rusten. We gaan samen op zoek naar de balans. Door bijvoorbeeld te gaan wandelen tijdens het coachen, yoga oefeningen enz.

Reïntegratie

Wanneer je weer gaat werken Na een burn-out ben je nog aan het herstellen. Je gaat hetgeen wat je geleerd hebt aan zelfmanagement in de praktijk brengen op de werkvloer.

Onverwerkte rouw/ PTSS

Onverwerkte rouw kan de rouw zijn van een overleden dierbare, maar het kan ook gaan over de fijne jeugd die je hebt gemist, ontslag, verloren vrienden enz. Het kan zijn dat je onbewust dat verlies probeert op te vullen door je huidige werkzaamheden of in een ander deel van je leven. We gaan op zoek naar het verlies zodat je bewust wordt van dat verlies. Door alsnog de pijn nemen van het verlies sta je steviger in je schoenen en hoef je niets meer op te vullen.

Bij PTSS kan het zijn dat een onverwerkt trauma de onderliggende oorzaak is van burn-out. In samenwerking met een psycholoog gaan we kijken wat voor jou de beste manier is om dit trauma aandacht te geven zodat je het kunt verwerken en kunt zien wat de invloed van het trauma in het hier en nu is. Om uiteindelijk met het trauma om te kunnen gaan zonder je er door te laten leiden.

Plaatsverwarring

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je niet gewaardeerd wordt voor alles wat je doet in je werk. We gaan op onderzoek uit of je systemisch de  juiste plaats inneemt. Doe je de taken die je zou moeten doen? Of neem je stiekem de taken van je collega over? Of ga je als werknemer op de stoel van je baas zitten? Of laat je je collega op jouw plaats zitten? We kijken naar je gezin waarin je bent opgegroeid; oftewel het systeem van herkomst. Je zult zien dat de plaats die je daar innam, paralel loopt met de plaats in de systemen van nu. Door de orde te herstellen in het oude systeem zul je in het hier en nu ook meer je eigen plaats kunnen innemen. En bij de ander laten wat van hem of haar is.

Passie in de schaduw

Het gaat hier om wat je energie geeft. We gaan op zoek naar jouw persoonlijke energie balans. Geeft je werk je nog energie? Wat moet er gebeuren dat het je wel energie geeft? Wat maakt dat je datgene wat energie van je slurpt blijft doen? En hoe komt het dat wat je energie geeft laat liggen? Hierdoor leer je jezelf permissie geven om gelukkig te mogen zijn.

Maak een vrijblijvende afspraak